Hanner eller hunner?

Marsvin som kæledyr

Marsvin er hyggelige kæledyr, men lige som alle andre dyr så kræver de den rette omsorg for at have det godt. Uanset hvilket dyr man overvejer at anskaffe sig, skal man sørge for at man har sat sig grundigt ind i de behov det enkelte dyr har, før man henter det hjem. Det er også vigtigt at overveje hvilket dyr der lige passer til de behov du og din familie måtte have.

Hvad skal vi vælge?

Marsvin er meget sociale dyr, der i naturen lever i flok, derfor trives de også bedst med andre marsvin omkring sig. Det er synd hvis de går alene. Det er en af de overvejelser du skal gøre dig inden man anskaffer dig et par marsvin. Husk 2 hanner eller 2 hunner kan sagtens gå sammen. Marsvin bliver ca. 4‐8 år gamle og vejer ca. 1 kg som fuldvoksne. 

Hvis du bare vil have marsvin som selskabsdyr, betyder det ingenting om det er hanner eller hunner. To hanner trives lige så godt sammen som to hunner.

Hannerne er muligvis lidt mere nysgerrige og snaksalige af natur end hunnerne, dog kan hunnerne godt gå i større flokke, hvor hannerne får problemer med at være mere end to sammen.
At sætte to voksne dyr sammen vil næsten altid være problematisk, men det kan næsten altid lade sig gøre at sætte en unge sammen med en voksen, så skulle man miste den ene af sine marsvin kan det godt lade sig gøre at anskaffe sig en ny selskabsven.